Cégünkről

Kapcsolat:

Információ, bejelentkezés:
30/519-1062

Szabad napokon:
30/519-1062,
70/395-2007

info@kalandturapark.hu

Cím:
Miskolctapolca, Garas sétány,
Csónakázó-tó mellett

Amit a Miskolctapolcai Kalandtúra Parkról tudni kell

A Miskolctapolcai Kalandtúra Park Miskolctól néhány kilométerre, Miskolctapolca szívében a csónakázó tavat ölelő erdő fái között található.

A Miskolctapolcai Kalandtúra Park 2005. július 30-tól nyitotta meg kapuit a nagyközönség felé.

Mintegy 1000 m2–en, 3-9 m-es magasságba telepített, 33 kiépített akadálypályájával rendelkezik. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre, amely nem sérti a fák szerkezetét.

A Miskolctapolcai Kalandtúra Park Miskolctapolca szívében a csónakázó tavat ölelő erdő fái között található.

A kalandpark egy kék (könnyebb), egy piros (nehezebb) és 2007. július végétől egy fekete (extrém) pályarendszerre tagolódik. A kék pálya 3-11 m-es, míg a piros és a fekete pálya 4-11 m-es magasság között mozog. A pályák különböző hidakból (vietnami, rönkhíd, lengőhíd, amasonasi híd stb.) épülnek fel, amelyek nehézségi szintje a pályák színének megfelelően változik.

A pályák biztonságos használatához speciális Kalandparkba tervezett beülőket, hevedereket és csigákat alkalmazunk. A Park látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetőink kísérik végig, a baleset elkerülése érdekében.

A Park látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetőink kísérik végig, a baleset elkerülése érdekében.

Mit nyújt a Kalandtúra Park a résztvevők számára?

A kalandtúra lényege, hogy mindenki legyőzheti saját „korlátait” mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi- és mentális erőpróbán vehetnek részt, s emellett teljesen új és egyedi élményt kapnak a pályarendszereken való végighaladás során. Olyan helyzeteket élhetnek át, amit eddig legfeljebb kedvenc kalandregény- vagy filmhősük élhetett át egy – egy izgalmas történet során.

Gyermekek biztonságosan 130 cm –es magasságtól vehetnek a túrákon részt!

Ha szeretné megismerni teljesítőképességének határait, ha kedveli a próbatételeket, kihívásokat, ha szeretne Tarzan vagy Jeane bőrébe bújni, akkor várjuk az ország legnagyobb kalandparkjában Miskolctapolcán!


A park, a kalandtúrán való részvételen túl, további kikapcsolódási lehetőséget nyújt azáltal, hogy a területén szabadtéri szalonnasütő, bográcsozó hely került kiépítésre, amely kultúrált főzési-sütési lehetőséget teremt a látogatók számára.

Szabadtéri sütés-főzés.

A Miskolctapolcai Kalandtúra Park nem csak a Tapolcára látogató vendégek, turisták szórakoztatását célozza meg, hanem szervezett iskolai, munkahelyi csoportok részvétele is biztosított, akár tömegsport foglalkozás, akár osztálykirándulás illetve munkahelyi szabadidős programok valamint csapatépítő tréningek keretén belül is.


Cégvezetők, humánerőforrás menedzserek figyelmébe ajánljuk: csapatépítő tréningjeinket szakképzett, gyakorlott oktatókkal, akkreditált formában végezzük, így a szakképzési hozzájárulás terhére is igénybe vehetők képzési szolgáltatásaink.


Biztonság:

A park BME minősítéssel rendelkezik, berendezéseinket, védőfelszereléseinket a PETZL,BEAL,Climbingtechnology cégek kizárólag kalandparkok számára tervezték. Dolgozóink alpintechnikában jártas, nagy gyakorlattal rendelkező túravezetők. Legfőbb alapelvünk a biztonság, amely érdekében a résztvevő csoportok kötelező oktatáson vesznek részt , amely keretében megtanulják a biztonságtechnikai eszközök helyes használatát és ennek segítségével elsajátítják az alapvető alpintechnikai ismereteket.

Minden 14 év alatti résztvevő mellé kötelező a túravezetői vagy szülői felügyelet! . A pályarendszeren egyszerre maximum 50 fő tartózkodhat!

Gyermekek biztonságosan 130 cm –es magasságtól vehetnek a túrákon részt!

Gyermekek biztonságosan 130 cm –es magasságtól vehetnek a túrákon részt!

Menetidő:

1-1 pálya esetén 30-40 perc, míg kombinált pályánál kb.60-80 perc szükséges a végighaladáshoz egy főre vonatkoztatva, ami csoport esetén kb. 2 - 2,5 óra idotartamot jelent 1-1 pálya esetén. Minden résztvevőnk oklevelet kap, amely tanúsítja a túra teljesítését